A mátrai borzasba akkor szerettem bele, amikor néhány éve egy ételfutár szállította nekem az ebédet a munkahelyemre. Hetente egyszer ilyet rendeltem. Eredetileg sertéshúsból készül, mi jobban szeretjük a baromfit. Elhihetitek, hogy ez a könnyű csirkemell ebben a burgonyás bundában, sajttal és tejföllel elég "kemény" fogás volt. Tulajdonképpen olyan, mintha tócsni köntösben sütnénk meg a csirkemellet.
Hozzávalók 4 személyre:4 szelet csirkemell kiklopfolva, besózva
3 szem krumpli, kislyukú reszelőn lereszelve
4 ek liszt + liszt a hempergetéshez
2 tojás
só
A reszelt krumplit, tojást, lisztet összedolgozzuk. A csirkemellet megforgatjuk a lisztben, majd valahogy beburkoljuk a burgonyás masszával. Ez nem egyszerű feladat, nehezen tapad rá. De türelem, úgyis megtalálja mindenki a saját maga technikáját.
Imadom,kedvencem!!!Ezt itt a keprol gyorsan el is lopom,tudom ugyis nekem adnad:))
VálaszTörlésHúúú nálam is kedvenc!:) Sajnos nem túl diétás:S
VálaszTörlésDe néha azért belefér...
Csorog a nyálam!
VálaszTörlésMa sütöttem meg már harmadjára a túrós tojáshabos sütidet. A férjem a felét belapátolja egy ültő helyibe:-)))
Ezt én is nagyon szeretem, de csak ha nincs szétáztatva az olajban! A tied nagyon szép!!! :-)
VálaszTörlésJó kis kalória bomba. Vasárnapi ebédnek pont jó!
VálaszTörlésEz maga a csoda, csak azon gondolkodtam, hogy serpenyőben, vagy fritőzben süthetted? Gyönyörü!
VálaszTörlésFérjem kedvence, nagyon szeretjük
VálaszTörlésOlyan régen akarok csinálni, nálunk is a párom nagy kedvence. Azt hiszem hétvégén nem úszom meg....
VálaszTörlésMónika, kérdések várnak rád nálam :D
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésHozzám is nézz be légyszíves.
Imádom ezt az ételt! Egyszerűen imádom!:)
VálaszTörlésNo de hol a fokhagyma?!
VálaszTörlés