2010. október 20., szerda

Tárkonyos húsgombócleves


A család kedvence a tárkonyos raguleves. Gondoltam kipróbálom húsgombócos változatban. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon finom lett, az utolsó falatokért hétfőn megharcoltak a gyerekek.
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej hagyma
20 dkg gomba
30 dkg darált hús
2 evőkanál rizs
1 tojás
1 pohár tejföl
tárkony, vegeta, bors
Elkészítés:
A fej hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, fehérrépát és 2 dl vízzel felöntjük. A húsból, rizsből ,tojásból gombócot készítünk, amit borssal, sóval fűszerezünk. Amikor a répa már félig puha, hozzáadjuk a gombát, felöntjük vízzel,beletesszük a  gombócokat főni. 2 evőkanál vegetát vagy delikátot adunk hozzá ( sózni nem nagyon kell )és  2 csapott evőkanál tárkonyt valamint borsozzuk. Amikor minden puha, tejfölös habarással besűrítjük kissé. Ezt 2 csapott evőkanál lisztből és 1 pohár tejfölből készítjük. A végén fél citrom levével ízesítjük.

3 megjegyzés:

  1. El sem hiszed, de pont egy ehhez hasonlót akartam hétvégére elkészíteni :)))) Mivel én még nem csináltam egy 2006 újságból néztem ki :), de lehet hogy majd a tiédet veszem igénybe
    Nagyon finom lehet, igazán guszta

    VálaszTörlés
  2. Tárkonyos, csak finom lehet, ki fogom ezt a gombócos változatot is próbálni!:-))

    VálaszTörlés
  3. Imadom a tarkony fuszert, imadom a leveseket, es ez a leves naon bejon:) Egyebkent pedig szeretem az ABBA egyuttest is, es elfogadnek egy olyan konyhat is ami a blogod cimlapjan szerepel!Igazi hazai cuccok vannak itt, super vagy, sziaa

    VálaszTörlés