2010. december 12., vasárnap

Csúsztatott palacsinta


Nem jövök mostanában posztolni. Elég sok minden van mögöttem az elmúlt néhány hétben, betegség, bizonytalanság. Sütni, főzni lehet mindig valamit valahogyan, de szívvel alkotni a konyhában, na ahhoz fontos a lelki béke. Van, aki ott a konyhában tud megnyugodni, én nem. Egyszerű desszert került az asztalra hétvégén: csúsztatott palacsinta.
Hozzávalók:
4 tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt
2,5 dl tej
csipet só
vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat habosra kavarjuk egyenként a tojás sárgákkal, majd hozzászitáljuk a lisztet, s elkeverjük benne a tejet. Csipet só mehet bele. Végül a tojások felvert fehérjét lazán hozzákeverjük. Közepes tűznél, palacsintákat sütünk, de úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg. Ekkor tányérra csúsztatjuk a kisütött felével lefelé, vaníliás porcukorral megszórjuk, s a következő kisült palacsintát rácsúsztatjuk.Így folytatjuk felváltva, amíg a palacsinták kisülnek. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük a tetejére, tehát a kisült fele legyen felül. Azon melegében tálaljuk. Nagyon könnyű, finom édesség.
Tipp:
Darált dió is mehet a palacsinták közé, nem rontja el az összhatást.

7 megjegyzés:

  1. Már nagyon hiányoltalak, remélem jól alakulnak a dolgaid! Ezt kívánom! Jutka

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Jutka! A dolgok majdcsak a helyükre kerülnek. Én csak imátkozni tudok érte.

    VálaszTörlés
  3. Kellemes, szep napot kivanok! Erezd jol magad, es tudd hogy mar hianyoztal, gondoltunk Rad!
    Egy ilyen szeletke palacsintat ide is dobhatnal!:))

    VálaszTörlés
  4. Palacsinta bármikor jöhet. Remélem rendbe jönnek a dolgaid.

    VálaszTörlés
  5. Na holnap én is ilyet készítek, nagyon guszta!

    VálaszTörlés