2011. február 22., kedd

Görög saláta



















Hétvégén grilleztünk, persze csak az asztali sütő került elő. Én nagyon szeretem. Pácolt csirkemell és császárhús süldögélt boldogan, alul sajt olvadozott. Görög saláta készült hozzá, egy jókora tállal. A paradicsommal elégedetlen voltam, olyan halovány színű volt, az íze semmi. A feta azért dobott rajta.
Én így csinálom: 
Egy fej jégsalátát csíkokra vágok , majd hozzákeverek 3-4 darab felszeletelt paradicsomot, 2 fej lilahagymát, 1 fél kígyó uborkát. Az öntethez összekeverek 1/2 dl olíva olajat őrölt borssal, 1 teáskanál oregánóval, sóval. Az öntetet tálalás előtt öntöm a zöldségekhez. Tetejére feta sajtot kockázok. Mi az olajbogyót nem szeretjük.           

4 megjegyzés:

  1. Legnagyobb saláta kedvencem!Nekem jöhet az olajbogyó is!:-)

    VálaszTörlés
  2. Imádom! Bogyóstul-mindenestül. :)
    Én ilyenkor télen cherry paradicsomot szoktam venni, annak van (némi) íze a többihez viszonyítva, szerintem próbáld ki, ha legközelebb ilyesmit készítenél. :)

    VálaszTörlés