2011. február 26., szombat

Túrófánk


















 
Nagyon szeretjük a túrófánkot. Gyorsan elkészül, nincs az a mennyiség, amit ne tudnánk elpusztítani. A recept, amit használok szerintem tökéletes. Leginkább fahéjas porcukorral fogyasztjuk.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl tejföl
csipet só
6 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A túrót áttörjük és minden egyéb hozzávalóval alaposan elkeverjük. Felhevített olajban  kis adagokban  szép pirosra sütjük. Annyira vicces, amikor maguktól forognak az olajban a fánkocskák egyik-oldalukról a másikra. Elárulom, mi a titka ennek a szinte szabályos gömb formának. Én fagylaltadagoló kanállal formázom.  Kb feléig merítem a kanalat.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jo!!! Nem kell gyurni!! Holnap delutan lesz elfoglaltsagom! :)))))))))) Koszi!

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem,úgyhogy kérnék szépen én is:-),nagyon guszta lett!

    VálaszTörlés
  3. Én is megszerettem, a héten sütöttem :)

    VálaszTörlés
  4. Hozzánk is jöhet pár darabka :)

    VálaszTörlés