2011. március 22., kedd

Tojásos nokedli



















Ha meglátok egy szép fej salátát, nekem azonnal kedvem támad egy jó tojásos nokedlire. A tavaszi időszakban gyakran készítem, mindenki szereti nálunk. Gyerekkoromban soha nem ettünk ilyet, felnőttként ismertem meg. Eleinte elég furcsán nézett rá a párom, mert miféle dolog a nokedlit tojásrántottával enni. Hol van belőle a pörkölt? Most azért elégedetten hümmögött ebéd után.
Elkészítés:
Először elkészítem a nokedlit, 4 személyre 40 dkg  kiló lisztből és 3 tojásból. Leszűröm, félreteszem. 4-5 evőkanál olajat felforrósítok, átforgatom benne a nokedli és ráöntöm az 5 tojást felverve. Szorgalmasan kevergetve sütöm, amíg a tojás szilárd állagú nem lesz. Közben lehet sózni is. ( Én elfelejtettem.)

12 megjegyzés:

  1. Úgylátszik ez a pavlovi reflex:) nálam is így működik. :) Mióta vannak saját tyúkjaim, az íze is más a tojásosnokedlinek. én még egy kis (sok) borsot is szoktam rá szórni!

    VálaszTörlés
  2. Isteni! Én is szeretem, fejes, vagy uborka salátával. De valahogy elfeledkeztem róla.

    VálaszTörlés
  3. Hmm... tojásos nokedli:-))
    Ez már az igai tavasz:-)))
    Akár a férjemet hallanám, a húst is hússal tudja csak elképzelni:-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretjük! Saláta nélkül csak ugy magában is.)

    VálaszTörlés
  5. De jó! Épp ma gondoltam rá, hogy holnap azt készítek.

    VálaszTörlés
  6. IMÁDOM!!! Fejes salátával igazi nagy kedvenc nálunk is.:)

    VálaszTörlés
  7. Nagy kedvencem. Finom és egyszerű étel.

    VálaszTörlés
  8. Imádom, óriási adagokban, sok-sok salátával! :D

    VálaszTörlés
  9. Egyik kedvenc ételem. Fejes salátával.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon régen főztem! De jó, hogy eszembe juttattad!! Köszi!

    VálaszTörlés
  11. Hm, de rég ettem már. Tényleg itt a tavasz, ha már elérkezett a tojásos nokedli szezonja.
    Kukkants be hozzám szeretnélek meginvitálni az "egy jó szó" játékra!

    VálaszTörlés