Hogy miért télies? Mert nyáron sohasem rántom be ezt a levest, csakis lazán, könnyeden fogyasztjuk. Én így is szeretem, paprikás rántással készítve. Leginkább grízgaluskával. Most kevés csirkeaprólék is került bele, amit csak Gergő és én ettünk. Jancsi a grízgaluskát dicsérte. Nálunk lehet válogatni, mindenki azt mer ki belőle, amit szeret. El is fogyott.
Én így készítem: ( mennyiségek "sacc per kábé"alapon)Kevés olajon megdinsztelem a szeletekre vágott sárgarépát, fehér répát, sózom pici cukrot teszek hozzá. Két teáskanál pirospaprikát teszek bele, majd meghintem 1 evőkanál liszttel. Belepakolom a csirkeaprólékot, felengedem vízzel és puhára főzöm. A borsót, ami fagyasztott volt, a végén tettem hozzá. A grízgaluskát külön vízben főztem ki.
A grízgaluskához villával felverek 2 egész tojást, sózom és annyi grízt teszek hozzá, hogy nem túl sűrű masszát kapjak. Ezt már előre el szoktam készíteni és állni hagyom legalább 2 órát. Aztán forrásban lévő vízben 15-20 percig főzöm.
Épp most olvastam, hogy a lugosításhoz feltétlenül meleg levest kell ennünk a főétel előtt, akár húsból készültet is természetesen.Jól néz ki, és jól is jöhet ezekben a vitaminéhes napokban.
VálaszTörlésIsteni finom volt
VálaszTörlésSzereteeeeeem, legyen az akár télies, akár könnyed nyári, bármikor jöhet.
VálaszTörlés