2011. április 2., szombat

Babgulyás



















Időnként bekukkantok eldugott helyekre is az éléskamrában. Így került a látóterembe egy nagy zacskó tarkabab. Anyósoméktól van, de ki tudja mikor került hozzánk, szerintem elég régen. Nosza rajta egy jó babgulyásra fel! Beleraktam némi maradék kolbászt is, ez egészen feldobta.
Én így csinálom:
1 hagymát apróra vágok, megdinsztelek kevés olajon. Ráteszek 1 paradicsomot, paprikát felvágva. Tovább dinsztelem. 1 csapott evőkanál piros paprikát rakok rá, majd a húst, amit kockára vágtam. Őrölt kömény, bors, só kerül bele. Fedő alatt hagyom, hogy levet eresszen. Amikor így saját levében félig megpuhult a hús, akkor 2-2 szál fehérrépát és sárga répát is beleteszek felszeletelve. Dobok rá 2 babérlevelet. A kolbászt is mehet bele. Fel öntöm vízzel és majdnem készre főzöm. Még beleteszek 4-5 szem burgonyát, sózom, ha kell. Tulajdonképpen ezzel kész is van. Akad, aki csipetkét tesz még bele. Azzal is finom.  Én még a végén berántottam, egy vékony fokhagymás rántással. Ez nem rontott rajta.

4 megjegyzés:

  1. Szuoer kis recpt, jöhetne utána a tiroli rétesed:-))
    Kedvelem a receptjeid, s Téged, ezért hoztam "jó szó"-t:
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Én nem igazán szeretem,de ez jól hangzik!:-)
    A tirolid tényleg gyönyörű és nagyon fini lehet!Imádom!

    VálaszTörlés
  3. Imádom!!! Most jöhetne is ezzel a tányérkával.:)

    VálaszTörlés
  4. Jöhetne egy tányérkával :)

    VálaszTörlés