2011. április 25., hétfő

Hókifli



















Ritkán csinálok hókiflit, akkor is inkább a nálunk csodakifliként ismert zsíros, omlós tésztás változatot. Az jó sokáig eláll. Most az élesztős változatra esett a választás, kis adagot készítettem, hamar elfogyott, nem maradt ideje megszáradni. Frissen nagyon finom, puha. Dió töltelékkel készült.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
fél ráma
1 dl tejföl
csipet só 
2 ek porcukor
1,5 dkg élesztő
Elkészítés:
A tejfölben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A lisztben elmorzsolom  a rámát, hozzáöntöm a kovászt, a maradék cukrot, csipet sót és alaposan megdagasztom. Keleszteni nem kell, egyből lehet tölteni. Kb 2-3 mm vastagságra kinyújtom a tésztát, 8 cm-es köröket szaggatok belőle, megtöltöm majd kifli formára csavarom. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. Még forrón vaníliás porcukorba forgatom.
Diótöltelék így készül:
20 dkg darált diót előkészítek, majd összedolgozom az fél dl vízből és 10 dkg cukorból készült sziruppal.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek, és gondolom nagyon finomak is a kiflicskéid. Én is a csodakiflit sütöm, de viszem ezt a receptet és legközelebb kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  2. A férjem kedvence, és persze az enyém is :) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Egy jótékonysági játékra szeretnélek meghívni. Részletekért kattints ide: http://andikezimunkai.blogspot.com/2011/04/jatek.html

    VálaszTörlés