Még hétvégén készült a máglyarakás, a kolbászos bablevest követte. Pontosan úgy csinálom mindíg, ahogyan nagymamám csinálta, dióval, kaláccsal, baracklekvárral jó gazdagon.
Hozzávalók egy kis tepsihez:
30 dkg kalács
6 dl tej
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukros darált dió, kristálycukrot
6 dkg cukor
3 nagy alma
1 kis üveg baracklekvár
mazsola
Elkészítés:
A tejben elhabarjuk a 4 tojássárgáját, beletesszük a vaníliás cukrot, kristálycukrot. A szeletekre vágott kalácsot jól megtunkoljuk a tejben, majd a kikent tepsi alját kirakjuk vele. Erre egy vékony réteg lekvár kerül, majd dió, mazsola. Újabb réteg kalács, lekvár, dió, mazsola. A tetejére halmozzuk a 3 reszelt almát.
180 fokos sütőbe toljuk, kb 40 percre. Ezalatt a 4 tojásfehérjéből 2 kanál lekvárral habot verünk. Ezt a habot rápakoljuk a máglyarakás tetejére és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe. Amíg kap egy kis színt.
Nagyon guszta! Dióval még nem készítettem, de ki fogom próbálni így is.
VálaszTörlésNagyon finom lehet így kaláccsal, dióval, eddig én sem így készítettem!
VálaszTörlésÉn is így csinálom mindig: kalács, dió, alma, házi baracklekvár. Éppen tegnap volt nálunk.
VálaszTörlésNagyon guszta! Szép a fotó is, nagyon!!!
VálaszTörlésCsodásan néz ki, jajj most hogy megyek aludni így? Kérhetek egy szeletkét?:-))))
VálaszTörlésDe régen készítettem,pedig ez a férjem kedvence. Nagyon szép lett ezzel a jól fésült habbal a tetején!
VálaszTörlésMoni, de jó, hogy csak most néztem be hozzád. Nagyon jól néz ki a máglyád.
VálaszTörlésLátom már rá is vetted a párod az erdélyi kirándulásra ("nyáron"). :-)
VálaszTörlésOtt találsz majd kürtőskalács sütőt, ... kérdés, hogy Erdélyen belül hová mentek? Biztosan tudom állítani, hogy Korondon például az útmenti árusoknál van.
De jól néz ki!:-))
VálaszTörlésAz uramnak már mióta ígérem!:-))
nagyon finom mind
VálaszTörlésnem gondoltal egy kepes -lepesrol-lepesre szakacskonyv kiadasara
a siker garantalt
csdallak
ilona
Móni,...de mi az a "kalács"?...és milyen a "kis"tepsi?...
VálaszTörlés...Mindegy...azért is kipróbálom...