2010. január 21., csütörtök

Zelleres burgonyakrémleves




Levesesek vagyunk, de ezt már többször említettem. A krémlevesek a gyerekek kedvencei, Gergő kenyeres levesnek hívja őket, a pirított kenyérkockák miatt. Zellerkrémleves sokszor szerepel az étlapon, burgonyakrémlevest még soha nem csináltam. Gondoltam, ha párosítom a két zöldséget, nagyon nem fogok mellé. Jól sikerült és szokásos módon egy cseppig elfogyott.
Hozzávalók:
1 közepes zellergumó
4 szem burgonya
1 liter húleveslé
1 tejföl
só, bors ízlés szerint
1 kanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A felkockázott burgonyát és vékony szeletekre vágott zellert puhára főzöm annyi vízben, ami ellepi. Ezután pépesítem mixerrel, majd felöntöm húslevessel. ( ha nincs a fagyasztóban, akkor kockából csinálok alaplevet) A tejfölben elkeverem a keményítőt, majd behabarom a levest. Sózom, borsozom ízlés szerint. A sóval óvatosan , mert a húslé is ad egy alapot.

6 megjegyzés:

  1. Mi is szeretjük, nagyon....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötletet adtál. Szeretem az ilyen gyorsan elkészithető leveseket. Köszi.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a krumplilevest, a zellerkrém levest. Együtt is jó lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó a fotó!
    Én a zöldség krémleveseket mindig krumplival sűrítem, nagyon finom.

    VálaszTörlés