Levesesek vagyunk, de ezt már többször említettem. A krémlevesek a gyerekek kedvencei, Gergő kenyeres levesnek hívja őket, a pirított kenyérkockák miatt. Zellerkrémleves sokszor szerepel az étlapon, burgonyakrémlevest még soha nem csináltam. Gondoltam, ha párosítom a két zöldséget, nagyon nem fogok mellé. Jól sikerült és szokásos módon egy cseppig elfogyott.
Hozzávalók:
1 közepes zellergumó
4 szem burgonya
1 liter húleveslé
1 tejföl
só, bors ízlés szerint
1 kanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A felkockázott burgonyát és vékony szeletekre vágott zellert puhára főzöm annyi vízben, ami ellepi. Ezután pépesítem mixerrel, majd felöntöm húslevessel. ( ha nincs a fagyasztóban, akkor kockából csinálok alaplevet) A tejfölben elkeverem a keményítőt, majd behabarom a levest. Sózom, borsozom ízlés szerint. A sóval óvatosan , mert a húslé is ad egy alapot.
Ez nálunk is kedvenc!
VálaszTörlésMi is szeretjük, nagyon....
VálaszTörlésNagyon jó ötletet adtál. Szeretem az ilyen gyorsan elkészithető leveseket. Köszi.
VálaszTörlésSzeretem a krumplilevest, a zellerkrém levest. Együtt is jó lehet! :)
VálaszTörlésNagyon jó a fotó!
VálaszTörlésÉn a zöldség krémleveseket mindig krumplival sűrítem, nagyon finom.
Biztos nagyon finom lehet:))
VálaszTörlés