A szülői házból hoztam ezt a receptet . A párom rajong érte és így télvíz idején gyakorta kerül nálunk az asztalra. Leginkább héjában sült krumplival, szalonnával vagy kolbásszal esszük. Ez utóbbiakkal nem igazán kalóriaszegény, viszont igazi vitaminbomba.
Jancsim nem túl otthonosan mozog a konyhában, sőt mondhatnám, hogy tea, virsli, rántotta és ebben kimerül a tudomány. De! Az olajos káposztát mindíg ő csinálja.
A recept rém egyszerű:
1/2 kg savanyú káposzta
1 fej hagyma
pici pirospaprika
pici kömény
pici olaj
A káposztát összekeverjük egy fej apróra vágott hagymával, ízesítjük őrölt köménnyel, pirospaprikával és meglocsoljuk egy kevés olajjal.
O,imadom!!!Tudod miota kivanom mar az olajos kaposztat?Valahogy nincs szerencsem hozza mostanaban..telen gyakran esszuk mi is az emlitett etelekkel.Roppant finom!!
VálaszTörlésHasonló ízű mint a székely káposzta?
VálaszTörlésÉn is imádom!
Hát, ez milyen jól hangzik. Imádnám!:)
VálaszTörlésAndi,nem,ez nem olyan mint a szekelykaposzta!Ez savanyusag,amit etelek melle kell fogyasztani,mint amiket Monika is felsorolt.Persze magaban is finom!En csak siman meglocsolom olajjal a kaposztat,ugy esszuk.Ennenk..ha lenne...:)
VálaszTörlésEdó: Értem.Akkor ilyet még nem ettem. a család nem igazán szereti, de lehet egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésMár majdnem megkérdeztem, hogy nyersen eszitek??? de látom Edó válaszát, hogy igen ! Nagyon nem rossz !!!!! Imádom a savanyúkáposzta minden változatát. Lehet, hogy pöróba lesz belőle, mert a disznóvágásból maradt egy adag savanyú káposztám. Epe elvti majd mit szól hozzá? nem tudom. Egy próbát még egy görcs is megér :) Köszi ezt a fincsiséget.
VálaszTörlésKi fogom én is próbálni, mert eddig, mi csak olajjal lelocsoltuk. Eszembe sem jutott, hogy még más fűszert is tegyek bele:-)))
VálaszTörlésNagyon régen ettem... pedig milyen finom és egészséges! Köszi az ötletet ;-)
VálaszTörlésZsíros kenyéren..nyamm..:)
VálaszTörlésMi gyerekkorom óta esszük. Főtt krumpli, kevert túró (kőrözött), füstölt sonka, szalonna, kolbász.....hm....isteni!
VálaszTörlés