2010. február 8., hétfő

Almás-diós-fahéjas szelet



Amikor Latsiánál megláttam ezt a gyönyörűséget, tudtam hogy izibe sütnöm kell. Sütöttem is, el is fogyott, nem is fotóztuk. De vasárnap újra elkészült és nem győzünk betelni vele. Nagyon tetszik benne, hogy egyszerű elkészíteni és kevés hozzávalót igényel. Azt hiszem a recept eredetije egy Tina magazinból indult hódító útjára, és a neve sem ez volt. Én azért kereszteltem át, mert az eredeti "háromszög" elnevezés nem illik rá. És azt gondolom én ezt a fajta sütit soha nem vágnám háromszög alakzatra. Mindettől függetlenül, nem az én sütim, de talán elnézitek, hogy ezzel a névvel illettem.
Hozzzávalók:
4 tojás
2,5 dl cukor
5 dl liszt
2 dl olaj
1 kk szódabikarbóna
2 kk fahéj
4 alma
15 dkg durvára vágott dió
Én most mazsolát is tettem bele egy marékkal.

A 4 tojást felverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat és hozzávegyítjük a szódabikarbónával és fahéjjal elkevert lisztet. Az almát lehet reszelni is, de apróra vágva is tökéletes. Hozzáadjuk a diót, mazsolát és tűpróbáig sütjük 180 fokon.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy izlik, és ez a lényeg, akárhogy is hivják!:-)
    És nagyon szépre sikerült Neked!

    VálaszTörlés
  2. De szeretem az ilyen sütiket, a mazsolát ki fogom hagyni, de megcsinálom, biza.....

    VálaszTörlés
  3. Latsiánál is írtam, itt is: mi is nagyon szeretjük! Ha háromszög formára vágjuk, akkor az eredeti neve is stimmel.
    Ha már itt vagyok: a gyerekeim imádják a molnárkát, amit tőled "tanultam". Igaz, kolbásszal, sajttal töltve sütöm újabban, így reggel csak beleteszik egy zacsiba , és már viszik is a suliba.

    VálaszTörlés