Ez volt a második desszert, amit Chili és Vanília szakácskönyvéből szerettem volna elkészíteni. Ma sort kerítettem rá és nem bántam meg. Nagyon könnyű édesség, méltó befejezése volt a mai ünnepi vacsorának, ami Dóra lányunk névnapja alkalmából készült. Néhány dologban eltértem az eredetitől, én befőttet használtam és a piskóta öntözéséhez a levét használtam fel.
Hozzávalók a kakaós piskótához:
2 tojás
4 dkg cukor
csipet só
4 dkg liszt
1 teáskanál kakaópor
A piskóta hozzávalóiból sütünk egy lapot, kb 20 x 25 cm-es nagyságút.
Csokoládéhab:
3 tojás + 1 fehérje
2 ek cukor
csipet só
10 dkg étcsoki
2-3 ek tejszín
1 fél üveg meggybefőtt
a 3 sárgáját egy ek cukorral fehéredésig habosítjuk. Közben a másik kanál cukorral felverjük keményre a fehérjéket és a csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A kikevert tojássárgájához hozzávegyítjük a csokit és a tejszínt, majd lazán beleforgatjuk a fehérjét.
Rétegezés:
Egy sor piskóta, kevés befőttlé, párszem meggy, majd csokihab.
Újabb piskóta, meggy és végül csokihab.
nyami.
VálaszTörlésNagggyon guszta!:-))
VálaszTörlésÉn meg nyeltem egyet! Fini!
VálaszTörlésJaj. Csokis. Jöhet!:)
VálaszTörlésCsoki nekem is jöhet.....
VálaszTörlésMár megint a bűnbe csábítás! Jól hangzik, kutatok Anyukámnál hátha van egy elfekvő rumos meggybefőttje valahol... És akkor jól megesszük ketten a férjemmel, a gyerekek meg kapnak sima meggyel.
VálaszTörlés