A múlt héten két alkalommal is megihletett a vacsoracsata című műsor. Először is eszembe juttatta az általunk is kedvelt sajtos, baconos csirkét, másodszor pedig egy újdonsággal bővíthettem a köret "repertoáromat", ezzel a bizonyos burgonya párnával. A csirkemell nagyon egyszerűen készült: lisztbe, tojásba majd reszelt sajtba forgattam, leraktam egy tepsi aljára és a végén az egészet betakartam bacon csíkokkal.Vigyázni kell, mert ha túlsül, száraz lesz. 30 perc alatt finom, omlósra sült.
A burgonya "párna":
Megfőzzük a krumplit, megtörjük. Félkilónként 10 dkg liszttel és 1 tojással jól kikeverjük. Forró olajon ( nem sok!!!) sütjük ropogós pirosra a lepénykéket.
Kb másfél centi vastag legyen.
Az íze a gyerekkoromat hozta el, teljesen olyan mint a krumplilángos, amit a sparhelten sütött nagyanyám. Nevezhetnénk így is, de mennyivel elegánsabb burgonyapárnának becézni.
Jaj...ez olyan guszta!!!!
VálaszTörlésNagyon szuper ötlet, viszem is!
Szuper!:-))Vittem is!:-))
VálaszTörlésNagyon jó, ezt megjegyzem ;-)
VálaszTörlésNagyon finom lehetett, ki lesz próbálva!
VálaszTörlésJó az ötlet és biztos finom is!
VálaszTörlés