2010. február 24., szerda

Sajtos- baconos csirkemell burgonya párnán



A múlt héten két alkalommal is megihletett a vacsoracsata című műsor. Először is eszembe juttatta az általunk is kedvelt sajtos, baconos csirkét, másodszor pedig egy újdonsággal bővíthettem a köret "repertoáromat", ezzel a bizonyos burgonya párnával. A csirkemell nagyon egyszerűen készült: lisztbe, tojásba majd reszelt sajtba forgattam, leraktam egy tepsi aljára és a végén az egészet betakartam bacon csíkokkal.Vigyázni kell, mert ha túlsül, száraz lesz. 30 perc alatt finom, omlósra sült.
A burgonya "párna":
Megfőzzük a krumplit, megtörjük. Félkilónként 10 dkg liszttel és 1 tojással jól kikeverjük. Forró olajon ( nem sok!!!) sütjük ropogós pirosra a lepénykéket.
Kb másfél centi vastag legyen.
Az íze a gyerekkoromat hozta el, teljesen olyan mint a krumplilángos, amit a sparhelten sütött nagyanyám. Nevezhetnénk így is, de mennyivel elegánsabb burgonyapárnának becézni.

5 megjegyzés: