2010. március 14., vasárnap

Rest asszony túrós rétese



Mostanában lelkes vacsoracsata rajongó lettem. Szeretem, mert hetente legalább 2 új étel receptjét jegyzem fel, szeretem, mert az utóbbi időben nem egymás " lehúzásáról" szól, szórakoztat és ismert embereket egészen más oldaláról is bemutat.
A túrós rétest is eszembe juttatta a múlt héten Gallusz Niki, régen sokszor csináltam. Pofon egyszerű, nevét onnan kapta, hogy nem kell hozzá mást tenni, mint a hozzávalókat sorban a tepsibe önteni.
Hozzávalók:
20 dkg rétes liszt
10 dkg sima liszt
1 sütőpor
25 dkg porcukor
75 dkg túró
1 pohár tejföl
4 dl tej
2 egész tojás
8 dkg ráma
A kétféle lisztet a sütőporral, 10 dkg porcukorral elkeverem és egy kizsírozott közepes méretű tepsi aljában egyenletesen elterítem. Jól látjátok, nem kell tésztát gyúrni.
A túrót a pohár tejföllel és 10 dkg porcukorral elkeverem, majd a liszt tetején elegyengetem. A túróra morzsolok 8 dkg rámát. Vékonyra szeletelt őszibarack befőttel kirakom ( ez elhagyható ) a tetejét. Végezetül a 4 dl tejben elhabart 2 tojást és 5 dkg cukrot ráöntöm a süteményre. Kicsit várok, hogy leszivárogjon az aljáig, teljesen nem fog, de nem baj. 180 fokon kb 60 percig sütöm.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szimpatikus ez a recept nekem is!Imadom a turos dolgokat,el fogom kesziteni.Van is turom itthon,de arra varnak a turogombocok:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Vár nálam valami rád! :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem nagyon ezt a receptet :). Gusztán néz ki a Tied, nagyon! :)

    VálaszTörlés
  4. É is láttam. Nekem is nagyon tetszett!
    Istenien készítetted el!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, én is szeretem ezt a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Tényleg mostanában tippeket ad a Vacsoracsata,én sem néztem,mert csak acsarodtak. Csak mióta volt a Wise Lady-s pillecukor Nórinál.Remélem marad ilyen a műsor. Csodaszép a tűrósod!:-))

    VálaszTörlés
  7. Na ez pont nekem valo. :)) Mert szeretjuk a turot! :))

    VálaszTörlés