2010. július 9., péntek

Madártej fagylalt




Megérkezett Szepykétől a vanília szállítmány. Csak úgy illatozott a postaláda. Lényeg a lényeg, hogy  rögvest ki kellett próbálni. Fagylaltban debütált. Eredetileg vaníliafagyinak indult, de mindenki rávágta, hogy ez olyan, mint a madártej. El is gondolkodtam, ( utóbbi időben nem jellemző rám a mélyenszántó gondolkodás, élvezem a nyári szünetet :)) ugyan miben különbözik a kettő. Nem jöttem még rá. Viszont ez olyan finom, krémesre sikeredett, hogy lehet nem is töröm a fejem tovább.
Hozzávalók:
3 dl tej
4 tojássárgája
4 dl tejszín
1 tk étkezési keményítő
15 dkg cukor
1 rúd vanília
Elkészítés:
3 dl tejet a vanília magocskáival felforralok. A tojássárgákat a cukorral, keményítővel és 1 dl tejszínnel simára keverem és a már kicsit visszahűtött tejhez adom. Folytonos kutyulgatás mellett besűrítem, majd jól lehűtöm. Mielőtt a fagyigépbe öntöm, hozzáadom a félig felvert maradék tejszínt.

3 megjegyzés: