2010. július 29., csütörtök

Mézes zserbó


Nagyon ritkán sütöm ezt a süteményt, meghagyom anyósomnak, mert ő készíti a legjobban. Ahányszor hazautazunk ez biztos az asztalon van, mert tudja, hogy imádjuk. Nem  tud annyit csinálni, amennyit mi fel ne falnánk. Gergő hármasával egyensúlyozta a tenyerén a spájzból kifelé jövet.
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás
3 dkg zsír
4 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg cukor
45 dkg liszt
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött sűrűre főzzük, majd ha langyosra hűlt beletesszük a lisztet, kinyújtjuk és 4 lapot sütünk belőle. Nagy tepsi méret lesz.
Krém:
20 dkg ráma
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
1,5-2 evőkanál búzadara
lekvár
A tejből és darából sűrű tejbegrízt főzünk, kihűtjük és összekeverjük a porcukorral kikevert rámával.
Rétegezés:
lap-krém-lap-lekvár-lap-krém-lap

5 megjegyzés:

  1. Jajj, de imádom. Utoljára akkor ettem amikor még ehettem lisztet.
    De lehet rászánom magam egy GM verzióra...

    VálaszTörlés
  2. Jujujujujj! En is kerek, imadom!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvencem, milyen régi is ettem!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk ez a mézes krémes! :-)
    Nyami!

    VálaszTörlés