Nagyon ritkán sütöm ezt a süteményt, meghagyom anyósomnak, mert ő készíti a legjobban. Ahányszor hazautazunk ez biztos az asztalon van, mert tudja, hogy imádjuk. Nem tud annyit csinálni, amennyit mi fel ne falnánk. Gergő hármasával egyensúlyozta a tenyerén a spájzból kifelé jövet.
Hozzávalók a tésztához:1 tojás
3 dkg zsír
4 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg cukor
45 dkg liszt
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött sűrűre főzzük, majd ha langyosra hűlt beletesszük a lisztet, kinyújtjuk és 4 lapot sütünk belőle. Nagy tepsi méret lesz.
Krém:
20 dkg ráma
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
1,5-2 evőkanál búzadara
lekvár
A tejből és darából sűrű tejbegrízt főzünk, kihűtjük és összekeverjük a porcukorral kikevert rámával.
Rétegezés:
lap-krém-lap-lekvár-lap-krém-lap
Jajj, de imádom. Utoljára akkor ettem amikor még ehettem lisztet.
VálaszTörlésDe lehet rászánom magam egy GM verzióra...
Imádom!:-))
VálaszTörlésJujujujujj! En is kerek, imadom!!!!!!
VálaszTörlésNagy kedvencem, milyen régi is ettem!
VálaszTörlésNálunk ez a mézes krémes! :-)
VálaszTörlésNyami!