Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
barna lapok:
25 dkg lisz
1 kanál zsír
1 tojás
fél csomag szalalkáli
1 dl tej
2 dkg kakaó
8 dkg cukor
piskótához:
5 tojás
5 kanál víz
15 dkg cukor
15 dkg liszt
krémhez:
1 ráma
20 dkg porcukor
fél liter tej
4 ek liszt
1 csomag vanília
Elkészítés:
1 dl tejben feloldjuk a szalalkálit, majd a liszttel, zsírral, tojással, cukorral rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2 lapot sütünk belőle a közepes tepsi hátulján. Kellemetlen a szalalkáli illata sülés közben, de a sütin nem érezhető. A lapok 7-8 perc alatt megsülnek. 5 tojásból vizes piskótát sütünk.
4 ek lisztből és fél liter tejből sűrű fehér alapkrémet főzünk, majd kihűtjük.A rámát a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
Rétegezés:barna lap-krém-piskóta-krém-barna lap-krém-csokireszelék
Nagyon szép!
VálaszTörlésNálunk VENDÉGVÁRÓ szelet néven van meg, az anyukám sárga, széteső, régi süteményes füzetében az első oldalakon, amibe én még általános iskolásként gyöngybetűkkel szívesen másoltam neki a recepteket... Mindig megsüti húsvétkor és imádom ezt a sütit!!! És az anyukámat is... :) Köszönöm a receptet és az emlékeket is, hogy felidézted! Finom sütemény!!!
VálaszTörlésNálunk is anyukám szokta sütni,és szintén Vendégváró néven:)
VálaszTörlésGabi
Gyönyörűséges
VálaszTörlésÜgyes!
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlésVittem egy szeletet.:)
VálaszTörlésSzépséges lett!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki :)
VálaszTörlésNálunk szlovák krémes néven fut. Mindegy hogy hogyan nevezzük, de nagyon finom!
VálaszTörlésNálunk Cseh krémes neve. A krém már citromos, a tetejére pedig csokimázt teszünk.
VálaszTörlésSzia!Díjazott lettél nálam. Nézz át hozzám.:)
VálaszTörlésFinom lehet. Külön a szalakális lapból, és a krémből szoktam sütit készíteni, de ez a piskóta sem ronthat rajta :) Ki fogom próbálni, köszi.
VálaszTörlésNagyon tetszik, kár hogy még nem ismerjük egymást, én is blogger vagyok.
VálaszTörlés