2010. szeptember 24., péntek

Stefánia vagdalt




Amikor nagyon sűrűre tervezünk egy hétvégét, nem tudok a konyhában időzni túl sokat, na akkor készítem a stefániát. Azért szeretem, mert számtalan varációban tehetjük asztalra. Krumplipürével, főzelékkel,majonézes salátákkal, csak úgy magában hidegen. Egy nagy rudat sütöttem, 4-szer ettünk belőle.
Hozzávalók:
1 kg darált sertés hús
2 zsemle
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
4 tojás ( a fasírthoz)
6 tojás keményre főzve
zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirosparikával. Annyi zsemlemorzsát tegyünk hozzá, amitől jól formázható, de nem kemény a hús. Egy tepsibe belehalmozzuk, a közepébe végig mélyedést nyomunk egy kanállal és ise rakosgatjuk a tojásokat sorban. Aztán olajos kézzel szépen befedjük, tapogatjuk, amíg csinos formát kapunk. Inkább magasabbra formázzuk, mert ha széles és lapos,, könnyen szénné ég az alja.
220 fokon süssük 1 óráig, vagy amíg szép piros nem lesz. Kevés olajjal meglocsolgathatjuk közben.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem, hidegen, és melegen is jöhet

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem, főleg hidegen. Guszta a francia salátával.

    VálaszTörlés
  3. Móni ma ez készül nálunk is, hasonló megfontolásból, mint nálad:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon gusztusos:-)
    Huh, egy ideje már nem csináltam, de most nagyon meghoztad az étvágyam:-)

    VálaszTörlés