2010. szeptember 2., csütörtök

Zabkása




Én elég gyakran reggelizem zabkását. Egyfelől nagyon egészséges, tele rostokkal, másfelől szerintem rendkívül ízletes, 5 perc alatt elkészül és kutyafuttában is el lehet fogyasztani. Arről nem is beszélve , hogy pénztárca kímélő.
Hozzávalók 2 személyre:
2 dl zabpehely
3 dl tej
2 dl víz
2 ek zabkorpa
csipet só
cukor ízlés szerint
fahéj, mazsola, aszalt gyümölcsök (amelyiket akarjuk és szeretjük)
Elkészítés:
A vizet, tejet, zabpelyhet, korpát csipet sóval főni tesszük. Kevergetjük, akár a tejbegrízt. Tegyük bele a cukrot, fahéjat, esetleg mazsolát. gyümölcsöt.Nagyon hamar elkészül. Ne főzzük túl sűrűre és pár percig hagyjuk lefedve.
Mi juhar sziruppal is meglocsoljuk. Fincsi.

5 megjegyzés:

  1. Már régóta készülök zabkását főzni, de valahogy mindig elmarad. Tetszik ez a recept.

    VálaszTörlés
  2. Finom bizony! Én is szeretem nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Még sosem ettem, de biztos finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Nem próbálkoztam még vele, itt az ideje! :)

    VálaszTörlés