2010. október 31., vasárnap

Gergő palacsintája





A palacsinta a legfantasztikusabb találmány. Ezernyi variációban létező, fennséges, akár sósan, akár édesen. Pillanatok alatt asztalra varázsolható, megunhatatlan, mindenki kedvence. Nálunk a Jolly Joker desszert.
Amit ma csináltunk kicsit eltér a hagyományostól, ami a feltekerést és tálalást illeti. 2 db palacsintát raktam egymás mellé, kicsit fedve egymást, majd megkentem baracklekvárral, megszórtam cukros dióval és a rövidebbik oldalánál kiindulva feltekertem. Ezt egy most futó főző showban láttam, mármint  a technikát. És az íze? Teljesen olyan mint a zserbó. Csokiöntettel tálaltam. Gergő fülig csokis volt, mire betermelte, aztán laza mozdulattal a hófehér törölközőben tisztálkodott meg. Vizet nem használt. :))
Hozzávalók:
12 db palacsinta
1 üveg baracklekvár
15 dkg cukrozott darált dió
csokiöntethez:
Most 2 csomag Oetker öntetpor ( nagyon jó!)
fél liter tej



















Így készült.

6 megjegyzés:

  1. Tényleg a legjobb a palacsinta :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj végem van!Olyan guszta és mennyei finom!Nálam is Jolly Joker a palacsinta!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű!!! Megkívántam! :)

    VálaszTörlés
  4. Mónika! hát valahol nyoma kellett maradjon egy ilyen csodás finomságnak. Nagyon ötletes, gusztusos, és tuti finom is.
    Húúúú én még egy nagymosást is vállalnék egy ilyen palacsintáért. :))

    VálaszTörlés