Nagyon szeretjük a túrófánkot. Gyorsan elkészül, nincs az a mennyiség, amit ne tudnánk elpusztítani. A recept, amit használok szerintem tökéletes. Leginkább fahéjas porcukorral fogyasztjuk.
Hozzávalók:25 dkg túró
25 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl tejföl
csipet só
6 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A túrót áttörjük és minden egyéb hozzávalóval alaposan elkeverjük. Felhevített olajban kis adagokban szép pirosra sütjük. Annyira vicces, amikor maguktól forognak az olajban a fánkocskák egyik-oldalukról a másikra. Elárulom, mi a titka ennek a szinte szabályos gömb formának. Én fagylaltadagoló kanállal formázom. Kb feléig merítem a kanalat.
Jó ötlet! Nagyon szépek!:)
VálaszTörlésNagyon jo!!! Nem kell gyurni!! Holnap delutan lesz elfoglaltsagom! :)))))))))) Koszi!
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem,úgyhogy kérnék szépen én is:-),nagyon guszta lett!
VálaszTörlésÉn is megszerettem, a héten sütöttem :)
VálaszTörlésHozzánk is jöhet pár darabka :)
VálaszTörlés