2011. március 17., csütörtök

Császármorzsa



















Egy kis bizonytalanság volt bennem a császármorzsát illetően, mivel nemcsak egyféle létezik belőle, hanem az alapanyagokat tekintve több is. Amikor ételfutártól rendeltem az bizony darából készült, valóban morzsás jellege volt. Én ellenben palacsintaszerű tésztából készítem, nem kifejezetten morzsa, de apró darabos az biztos. Nem akartam butaságot írni, ezért utánajártam és bátran állítom, hogy ez császármorzsa néven ismert, azaz kaiserschmarren, vagyis smarni. Nagyon finom, egyszerű édesség.
Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg liszt
5 dkg cukor
csipet só
3 dl tej
Elkészítés:
A tojássárgákat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, tejet. Végezetül a felvert tojásfehérjét is belevegyítjük. 
Kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben és ujjnyi vastagon elterítjük benne a palacsintatésztát. Amikor szép pirosra sült az alja, ügyesen átfordítjuk egy lapát segítségével. Míg sül a másik oldala máris kezdhetjük darabokra vagdosni a lapát segítségével. Én csíkokra szoktam, majd azokat keresztbe. Amikor ezzel megvagyunk, lehet kevergetve tovább sütni ,még 1-2 percig, amíg minden oldala megsül. Ebből az adagból négy sütésnyi lesz, ami bőven elegendő 4 személy részére. Házi baracklekvárral szeretjük a legjobban.

6 megjegyzés:

  1. Hű de megkívántam!!!! Jókor...:-)

    VálaszTörlés
  2. ma ezt akartam készíteni Bencémnek, mert imádja :)

    VálaszTörlés
  3. Imadom a receptjeidet! Olyan egyszeru ez is es teljesen hazai napok jutnak eszembe roluk!
    Ferjem a piskotat vastag kenyernek a pitet meg lapos kenyernek hivja. Azt hiszem ez lesz a darabos kenyer neki!:))

    VálaszTörlés
  4. Most én is nagyon ennék belőle

    VálaszTörlés
  5. Én sem tolnám félre,nagyon fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom, nagyon szeretem, de én még soha sem készítettem. Éppen ideje lenne. Olyan étvágygerjesztően kínálod :)

    VálaszTörlés