2011. március 14., hétfő

Nap és éj sütemény



















Megosztok veletek egy nagyon egyszerű sütemény receptet. Kirándulásra, utazásra kiváló, mert nem morzsálódik, nem kenődik, jól dobozolható. Hogy miért éppen nap és éj? Mint a nap, a vaníliás rész, mint  az éjszaka a kakaós piskóta.
Hozzávalók:
20 dkg ráma
20 dkg porcukor
5 egész tojás
1 pohár joghurt, vagy 1,5 dl tej ( de akár tejföl is lehet)
1 sütőpor
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
elkészítés:
A rámát a porcukorral habosra kavarjuk, majd egyenként belerakjuk a tojások sárgáját. Aztán mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a joghurt és végül a felvert fehérje. A kész masszát 2 részre osztjuk és az egyikbe keverjük a kakaót. A kikent tepsibe kanalanként váltakozva pakolgatjuk a kétféle masszát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 30 perc. Ez a mennyiség egy közepes tepsiben sült. Nagyon kiadós.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, majdnem olyan, mint a felhőszelet csak picit töményebbnek tűnik, ki fogom próbálni ezt a variációt is, úgyis pont kirándulni készülünk :)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis recept gusztán néz ki!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta,tényleg nagyon jó recept!:-)

    VálaszTörlés
  4. Lementettem és majd megsütöm!:-)

    VálaszTörlés
  5. Először is nagyon tetszik a blogod...én csak mostanában kezdtem el sütögetni...és blogot írni....a nap és éj receptnek pedig nagyon örülök mert kislánykoromban sokszor ettem és nagyon szerettem....lementettem és hamarosan el fogom készíteni a gyerkőceimnek...:):)
    Kata

    VálaszTörlés
  6. Még sütöttem, nagyon finom lett, köszi a receptet

    VálaszTörlés