Megosztok veletek egy nagyon egyszerű sütemény receptet. Kirándulásra, utazásra kiváló, mert nem morzsálódik, nem kenődik, jól dobozolható. Hogy miért éppen nap és éj? Mint a nap, a vaníliás rész, mint az éjszaka a kakaós piskóta.
Hozzávalók:20 dkg ráma
20 dkg porcukor
5 egész tojás
1 pohár joghurt, vagy 1,5 dl tej ( de akár tejföl is lehet)
1 sütőpor
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
elkészítés:
A rámát a porcukorral habosra kavarjuk, majd egyenként belerakjuk a tojások sárgáját. Aztán mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a joghurt és végül a felvert fehérje. A kész masszát 2 részre osztjuk és az egyikbe keverjük a kakaót. A kikent tepsibe kanalanként váltakozva pakolgatjuk a kétféle masszát. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ez kb. 30 perc. Ez a mennyiség egy közepes tepsiben sült. Nagyon kiadós.
Egyszerű ,de nagyszerű!:-)
VálaszTörlésNagyon szép lett, majdnem olyan, mint a felhőszelet csak picit töményebbnek tűnik, ki fogom próbálni ezt a variációt is, úgyis pont kirándulni készülünk :)
VálaszTörlésJó kis recept gusztán néz ki!:)
VálaszTörlésNagyon guszta,tényleg nagyon jó recept!:-)
VálaszTörlésLementettem és majd megsütöm!:-)
VálaszTörlésNagyon mutatós
VálaszTörlésElőször is nagyon tetszik a blogod...én csak mostanában kezdtem el sütögetni...és blogot írni....a nap és éj receptnek pedig nagyon örülök mert kislánykoromban sokszor ettem és nagyon szerettem....lementettem és hamarosan el fogom készíteni a gyerkőceimnek...:):)
VálaszTörlésKata
Még sütöttem, nagyon finom lett, köszi a receptet
VálaszTörlésNagyon finom😊
VálaszTörlés