2011. július 30., szombat

Palócpecsenye csirkemellből



















Már többször elkészítettem ezt a finom ételt, eredetileg sertéshúsból, de rájöttem, hogy csirkemellből is nagyon finom. Mindenki szerette. A receptet Palócprovence oldalán találtam, egyik kedvencünkké vált.
Hozzávalók:
Fejenként egy szelet csirkemell, kissé kiklopfolva
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
só, bors
1 teáskanál pirospaprika
2 dl víz
1 dl tejszín
Elkészítés:
A húsokat kevés olajon hirtelen átsütöm mindkét oldalukon, majd félreteszem.
A visszamaradt zsíradékon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, megszórom pirospaprikával, felöntöm a vízzel és tejszínnel, beleteszem a mustárt, ízlés szerint sót, borsot. Visszapakolom a hússzeleteket és készre főzöm. Mire a hús megpuhul, a mártás is besűrüsödik.


 

5 megjegyzés: