Már nem is tudom kitől származik a recept, de ősrégi családi az biztos. Ritkán kerül az asztalra, mert a párom szerint csakis húsból lehet pörköltet főzni. Én nagyon szeretem, egyszerű étel, amolyan hóvégi pénztárcakímélő.
Elkészítés:
Megfőzök személyenként 2 tojást keményre és cikkekre vágom, félreteszem. Készítek egy pörkölt alapot, én hagymát apróra vágva pirítok kevés olajon, teszek hozzá egy paradicsomot felszeletelve és egy paprikát. Megszórom őrölt piros paprikával és felöntöm 1 dl vízzel.Sózom , borsozom ízlés szerint. Jó sűrű alapot főzök belőle. Amikor már szétfőtt benne minden, botmixerrel pépesítem, beleteszek 1 tejfölt, majd belepakolom a cikkekre vágott kemény tojásokat és kész. Legfinomabb nokedlivel.
Ez az az étel, amit még soha nem főztem. Viszont nálad jól néz ki, meg kellene már próbálnom... :)
VálaszTörlésGuszta! Nagyon finom tanúsíthatom, már többször készítettem el!
VálaszTörlésSzia! Az alapba tegyél egy babérlevelet, nagyon finom lesz tőle!
VálaszTörlésMacus
Ezt mi is szeretjük:)
VálaszTörlésGuszta nagyon! :) Még nem ettem.
VálaszTörlésKöszönöm hogy eszembe juttattad.Már olyan rég csináltam ilyet, de arra emlékszem hogy nagyon finom.
VálaszTörlésMár nagyon rég ki szeretném próbálni, mert még sosem ettem
VálaszTörlésÉn is szoktam készíteni, kelkáposzta főzelékre. :)
VálaszTörlés