Nem volt annyira finom a barack, hogy behabzsolták volna egyszerre, így leves készült belőle. Nem most, hanem még az utóbbi kánikula idején. Nagyon finom volt, hidegen melegen egyaránt.
Hozzávalók:
8 szem őszibarack
tejszín
cukor ízlés szerint
csipet só
Elkészítés:
A barackot megtisztítjuk és apróra vágjuk. 10 dkg cukrot karamellizálunk egy edényben és amikor már szép aranyszínű beleforgatjuk a barackot is. Kicsit hagyjuk rotyogni, felöntjük 8 dl vízzel, csipet sót teszünk bele és felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Végül 2 dl tejszínt keverünk hozzá.
Finom lehetett!!
VálaszTörlésGuszta :)
VálaszTörlésNa ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésSárgabarackosat csináltam, de ez az Őszi is nagyon csábító!! Guszta!
VálaszTörlésÉn is így készítem, de amikor vízzel felöntöm
VálaszTörlésa fűszertojást feltöltöm szegfűszeg, szegfúbors és fahéj keverékével és beleforralom
Nagyon guszta :)
VálaszTörlésRemek, nagyon szeretem
VálaszTörlésEz bizony nagyon finom lehetett. Nálunk is jöhet bármikor.
VálaszTörlés