2011. július 4., hétfő

Őszibarack krémleves




















Nem volt annyira finom a barack, hogy behabzsolták volna egyszerre, így leves készült belőle. Nem most, hanem még az utóbbi kánikula idején. Nagyon finom volt, hidegen melegen egyaránt.
Hozzávalók:
8 szem őszibarack
tejszín
cukor ízlés szerint
csipet só
Elkészítés:
A barackot megtisztítjuk és apróra vágjuk. 10 dkg cukrot karamellizálunk egy edényben és amikor már szép aranyszínű beleforgatjuk a barackot is. Kicsit hagyjuk rotyogni, felöntjük 8 dl vízzel, csipet sót teszünk bele és felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre. Végül 2 dl tejszínt keverünk hozzá.

8 megjegyzés:

  1. Sárgabarackosat csináltam, de ez az Őszi is nagyon csábító!! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Én is így készítem, de amikor vízzel felöntöm
    a fűszertojást feltöltöm szegfűszeg, szegfúbors és fahéj keverékével és beleforralom

    VálaszTörlés
  3. Ez bizony nagyon finom lehetett. Nálunk is jöhet bármikor.

    VálaszTörlés