2011. július 31., vasárnap

Carbonara spagetti






Nyaralásunk alkalmával ismét igyekeztem az olasz konyha csodáit megismerni. Bár  mozgásterem nem nagyon volt. A tengeri herkentyűktől én távol tartom magam, az olasz pizza nekem túl vékony és rágós. Éttermi vacsoránk alkalmával ezért carbonarát választottam. Minden képzeletemet felülmúlta, az itthon általam megismert carbonara még köszönő viszonyban sincs vele. Annyira ízlett, hogy rögtön utánajártam az eredeti receptnek, innen-onnan szedtem össze, lehet hogy nem az "autentikus", de tökéletesen azonos ízharmóniát sikerült elérnem.

Hozzávalók:
30 dkg császárszalonna
3 evőkanál olívaolaj
30 dkg spagetti
2 egész tojás, 2 sárgája
bors, só
1/2 dl tejszín
20 dkg sajt ( nálam trappista), egyébként parmezán az előírás.
Elkészítés:
Kb annyi idő alatt kész van az egész, ameddig megfő a tészta. Tehát a tésztát főzni kezdjük sós vízben. Az olíva olajon megpirítjuk az aprócska kockákra vágott szalonnát majd félrehúzzuk és elkeverjük benne a fele reszelt sajtot és a tejszínt. A tojásokat elhabarjuk és jól megborsozzuk, sózzuk. A borssal nem szabad fukarkodni. Amikor kicsit hűlt a szalonna,hozzáadjuk a tojásokat. Fontos, hogy ne a forró szalonnához adjuk, mert sült tojás lesz belőle, nekünk viszont krémes szószra van szükségünk. A megfőtt spagettit leszűrjük és összekeverjük a szósszal. A tésztát nem szabad leöblíteni. Azonnal tálaljuk.

6 megjegyzés:

  1. Juj ez nagyon fincsi lehetett!:)

    VálaszTörlés
  2. Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Szeretem a tésztás ételeket! Nézzél már be hozzám szeretnék egy díjat adni!

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon szeretem a carbonarat, igazi olasz carbonárat még nem ettem.

    VálaszTörlés