Egy könnyű levesre vágytunk, az elmúlt heti semmitevéses-kajálós nyaralás után. Nyáriassága abban áll, hogy nem rántom be, csak lazán húsleves alaplével öntöm fel a zöldséglevest.
Hozzávalók:
3-3 szál sárgarépa, fehérrépa
15 dkg zöldborsó
1 liter húsleves alaplé ( kockából sem szentségtörés elkészíteni)
bors, só, csipet cukor
A galuskához:
1 tojás
2 evőkanál búzadara
csipet só
Elkészítés:
A galuskával kezdem, mert jó tesz neki, ha áll. A tojást szétválasztom, a fehérjét villával felverem habosra, belekeverem a 2 evőkanál búzadarát, a sárgáját és a csipet sót. Olyan sűrű legyen, mint a tejföl, ne folyjon. Félreteszem. 3 evőkanál olajon megdinsztelem az apróra vágott zöldségeket és a zöldborsót, ekkor teszem hozzá a cukrot, sót is. Fedő alatt hagyom puhulni. Amikor visszasül zsírjára, felöntöm a húslével. Készre főzöm.
A daragaluskákat én külön főzöm ki forrásban lévő vízben, kb. 2 perc alatt. Aztán még hagyom a fedő alatt puhulni néhány percig a főzővízben, miután elzárom a gázt alatta. Tálalás előtt pakolom a tálba.
Nagyon guszta a levesed! Az a szép grízgaluska benne és a sok zöldség, nagyon finom lehet!
VálaszTörlésPont most készült el a húslevesem.
VálaszTörlésNagyon guszta a galuskád, és az egész leves. Na, holnap a te recepted szerint grízgaluskát fogok készíteni hozzá :) Köszi.
Csodásan néz ki!!!!
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük.
Ó, de csodás leves, és micsoda színe van! Nagyon gusztán néz ki! Szívesen elkanalaznék egy tányérral!
VálaszTörlésMi is szoktunk ilyet készíteni, nagyon szeretjük.
VálaszTörlésNálunk gyilkolászás van a grízgaluskáért :DD (a gríznokedlit is nagyon szeretjük, de a favorit ez a nagy galuska!)
VálaszTörlésNagyon guszta valóban! Nálunk nem nagyon szeretik,így sajnos ritkán készítek.
VálaszTörlésGusztusos lett Móni!:)
VálaszTörlésNagyon szép lett!! És biztos finom is volt!! Hiányzott már egy kis jó leves ugye. Mi is a levest hiányoltuk legjobban, ha külföldön nyaraltunk.
VálaszTörlésNagyon finom, szeretném
VálaszTörlésFinom bizony, a grízgaluskát pedig már dédnagyanyáink is ilyen gyönyörűre készítették, gyerekkoromban húslevesbe más betét ritkán került! :)
VálaszTörlésNagyon jó ötletet adtál. Ma én is ilyen levest fogok főzni. Köszi
VálaszTörlés