Régóta nézegettem a hagymaleves recepteket, ahány ház annyi szokás. Ez sem az autentikus, az biztos, de nekem ez volt a legszimpatikusabb. Nagyon egyszerű és ízletes leves. Gergő nem volt odáig érte, szerinte nagyon hagymaízű. Na persze.:))
Hozzávalók:
4 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
1,5 liter húsleves alaplé
só, bors
Elkészítés:
A hagymákat vékonyra felszeleteljük, majd vaj és olaj keverékén fedő alatt pároljuk. Egészen meg kell puhulni a hagymáknak, majd fedő nélkül barnára sütjük. Ez legalább 20 perces folyamat. 1 evőkanál lisztet szórunk rá és felüntjük a húslével. Sózzuk, borsozzuk és kicsit még főzzük.
Tálaláshoz kenyeret pirítunk, majd közvetlenül fogyasztás előtt a kenyérszeleteket rátesszük a leves tetejére, megszórjuk sajttal és betoljuk a sütőbe 5 percre.
Na ez még hiányzik a listámból, eddig még nem próbáltam ki. Nagyon guszta és biztosan finom az íze!
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük! Sajtos pirítóssal!:)))
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem a gyerekek kevésbé. Nagyon guszták ezek a mázas cserépkéid!
VálaszTörlés