2012. március 15., csütörtök

Túrós-lekváros piskóta



















Piskóta, de nem a hagyományos módon. Egyszerűen, egy lépésben készült. 10 perc alatt előkészíthető, 25 perc alatt megsül.
Hozzávalók:
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
4 evőkanál olaj
1/2 kg túró
1 üveg baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket keményre felverjük. A végén hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat és végül lazán hozzákeverjük a lisztet. Egy kizsírozott tepsibe öntjük a massza felét és elegyengetjük. Erre rámorzsoljuk a cukorral elkevert túrót. A túró tetejére rákanalazzuk a lekvárt és a maradék piskótamasszával befedjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

2 megjegyzés: