2012. március 4., vasárnap

Csokis-mascarponés kosárka




















2 hete árválkodik az akciós mascarpone a hűtőben, ahhoz kevés volt, hogy tiramisut készítsek, valami nagyon csokisra vágytam ma. Tücsökbogárnál láttam meg a kosárkákat, ideje volt felavatni a kosárformáimat, amit még tavaly vettem. 
A linzerkosár leírása itt található. 
A krém hozzávalói:
2 dl tejszín
1 tábla étcsoki
25 dkg mascarpone 
2 dl tejszínt lassú tűzön melegítünk, majd beleolvasztunk 1 tábla étcsokit. Ez a csokis keveréket jól behűtjük. Amikor már hideg felverjük habverővel, hozzáadagoljuk a mascarponét és azzal is tovább verjük.  
A tésztamennyiségből 25 kosárka készíthető, viszont a krém csak a felébe elég kb. Ezt vegyétek figyelembe. Én a maradék tésztakosárt, majd később megtöltöm egyszerű pudinggal. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól mutatnak a kosárkádban! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Csodás a tálcád, amin ezt a finom sütit tálalod! :o) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés