2009. október 18., vasárnap

Gyros párnácska


Egy nagyon fárasztó hét után, egy pénteki edzés után bizony semmi kedvet nem éreztem a főzőcskéhez. Ha pedig nincs az embernek hozzá kedve, akkor ne is kezdjen hozzá. Ez a véleményem. Így aztán maradtunk a a mindíg megbízhatóan ehető grill csirkénél. Amíg Gergő úszott, addig apuci elszaladt és vett is egy szépre pirult, forró példányt. Amint hazaértünk, azonmód nekiestünk. Aztán a szokásos dilemma, mi legyen a megmaradt, szárazabb mellecskével? Sokáig azért nem kellett tűnődnöm, mert gyakorlott vagyok a maradék felhasználásban. Mirelit leveles tésztából ( áldassék aki kitalálta) 10X10-es négyzeteket vágunk és pár perc alatt megsütjük. A grillhúst apróra vagdaljuk és összekeverjük tzatzikivel. ( 1 kígyóubi, 2 joghurt, 2 gerezd fokhagyma) . Tálaláskor a kis párnácskákra halmozzuk a gyrost és "seperc" alatt eltüntetjük. Én egy félkilós mireli tésztából 18 db-ot sütöttem. "Nagy nehezen" megbirkóztunk vele négyen.

4 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon nehéz lehetett eltüntetni... ;D Nagyon jó ötlet. :)

    VálaszTörlés
  2. Moni nagyon jól néz ki, finom is lehetett.
    Küldtem Neked egy kérdést. Azaz liszt is megérkezett, ha kell.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó ötlet. Nálunk sem fogy el a melle, így ha nem veszem sütve, eleve le szoktam szedni, meg se sütöm. Eddig egyedül rántva ment el, vagy hirtelensütve, de ezt a változatot is meg fogom csinálni.
    Amúgy egyetértek veled, ne főzzön az ember, ha nincs hozzá kedve, vagy nem nagyon muszáj.

    VálaszTörlés