2009. október 16., péntek

Joghurttorta Klárinak




Régebben készült már ez a finomság, most írom a receptet.


Recept :
3 egész tojásból, 10 dkg cukorral, 10 dkg liszttel, 2 evőkanál olajjal , 2 evőkanál kakaóval piskóta tésztát készítünk és kapcsos tortaformában megsütjük.

6 dl joghurtot, 6 evőkanál cukorral és 2 evőkanál zselatin porral összemelegítünk. Nem szabad forrnia!!

4 dl tejszínből ( Hulala, bár igencsak növényi, de van tartása) habot verünk és a kihült joghurtba forgatjuk.

30 dkg áttört, átpaszírozott gyümölcsöt adhatunk hozzá. Én eperrel csináltam, akkor volt szezonja. Mirelittel is jó.
A tortaformába töltjük a krémet a piskóta alapra és hűtőbe tesszük. néhány óra múlva levehető a tortakarika róla, mert addigra megdermed.

3 megjegyzés:

  1. Joghurttorta johet barmikor,mindne mennyisegben:)Nagyon szep!

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem és nagyon finom lett! Ajánlom mindenkinek!

    VálaszTörlés