Régebben készült már ez a finomság, most írom a receptet.
Recept :
3 egész tojásból, 10 dkg cukorral, 10 dkg liszttel, 2 evőkanál olajjal , 2 evőkanál kakaóval piskóta tésztát készítünk és kapcsos tortaformában megsütjük.
6 dl joghurtot, 6 evőkanál cukorral és 2 evőkanál zselatin porral összemelegítünk. Nem szabad forrnia!!
4 dl tejszínből ( Hulala, bár igencsak növényi, de van tartása) habot verünk és a kihült joghurtba forgatjuk.
30 dkg áttört, átpaszírozott gyümölcsöt adhatunk hozzá. Én eperrel csináltam, akkor volt szezonja. Mirelittel is jó.
A tortaformába töltjük a krémet a piskóta alapra és hűtőbe tesszük. néhány óra múlva levehető a tortakarika róla, mert addigra megdermed.
Jaj,de nagyon szép!:-))
VálaszTörlésJoghurttorta johet barmikor,mindne mennyisegben:)Nagyon szep!
VálaszTörlésElkészítettem és nagyon finom lett! Ajánlom mindenkinek!
VálaszTörlés