2009. október 25., vasárnap

Muffin kavalkád




Azért fogtunk hozzá a muffin "gyártáshoz" serényen, mert Dóra lányom szülinapi bulira megy holnap. Sokáig tünődött, mi lenne a legmegfelelőbb ajándék, végül a saját készítésű sütemény mellett döntött és nagyon jól tette. Saját példámon is tudom igazolni, hogy nincs ennél nagyszerűbb ajándék. Benne van a szeretet, a törődés az odafigyelés, a gondoskodás a másik iránt. Amikor készítjük az ünnepeltre gondolunk, s izgulunk vajon ízlik e neki. Hát reméljük ezekkel a muffinokkal nem vall szégyent. Segítettem neki, mert még van hova fejlődnie a konyhában. 2 félét csináltunk, az egyik duplacsokis, a másik almás-fahéjas. A csokisat cukormázzal, színes szórócukorral dekoráltuk, az almás-fahéjasra csokimáz és mandulaforgács került.
Az alapot leírom.
Száraz hozzávalók: 20 dkg liszt,  1 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 2 ek kakaópor, 8 dkg csokilencse. ( az utóbbi 2 hozzávaló kimarad az almás fahéjasból, helyettük 1 tk fahéj, 5 dkg mazsola jár bele)
Nedves hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl olaj, 1 tk vaníliakivonat, 1 tojás. ( 1 héjastól lereszelt alma, ekkor viszont kicsit kevesebb legyen a tej)
A nedves és a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd 180 fokon megsütjük. Tetszés szerint dekoráljuk.

2 megjegyzés:

  1. Azt en is elmondhatom,hogy nagyszeru ajandek a sajat keszitesu sutemeny,pontosan azert amiert leirtad.Uzenem a lanykadnak,hogy nagyon ugyes,csak igy tovabb!Szepek!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok,szerintem se kell jobb ajándék,max egy szép tálca alá..:-))

    VálaszTörlés