2010. július 3., szombat

Kapros zöldbableves



Amikor ilyen rettenetes kánikula van, csak a könnyű, laza ebédeknek van keletje nálunk. Tejfölös, savanyú levesek sorát készítem ilyenkor. Van, hogy második fogás sem kell utána. Ha mégis igénylik maximum tésztát készítek kívánság szerint. Ma tojásos nokedli követte. Ez a leves attól különleges, hogy kaprosan készítettem el. ( most először)
Hozzávalók:
1/2 kg zöldbab
3-4 szem krumpli
1-2 babérlevél
1 tejföl
1 ek liszt
só, bors, kapor
1 fej hagyma
Elkészítés:
1 fej hagymát kevés olajon megdinsztelek, majd meghintem pirospaprikával és felöntöm kevés vízzel. Belerakom az apróra tördelt zöldbabot, beleteszem a babérlevelet, sózom, borsozom és puhára főzöm. A végén teszem bele a krumplit és a kaprot. Közben elkészítem a habarást a lisztből és tejfölből. Amikor minden puha, mehet bele a tejföl. A végén lehet ecetet cseppenteni hozzá.

5 megjegyzés:

  1. Én is szeretem,bár krumpli nélkül főzöm,de mindig kaporral.Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Épp az előbb fejeztem be két főzetnyi zöldbab tisztítását. Holnap főzök belőle valami fincsit. Ugyanígy szeretem, ahogy főzöd! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem és végre a férjemmel is megszeretettem. Bár kaprok nem teszek bele, de én is tejfölösen készítem

    VálaszTörlés
  4. Nálunk ez nagyon elfogyna!:-))

    VálaszTörlés
  5. nyami, imádjuk, a krumpli azért is jó , mert kevesebb liszt kell bele :) természetesebb sűrítő

    VálaszTörlés