2010. augusztus 1., vasárnap

"Mézes mackó" fagylalt




Honey bear névvel árulták Rómában ezt a nyalakodnivalót. Dóri töltött el néhány napot osztálykirándulás keretében ott és ezt nevezte kedvencének. Gasztronómiai ismeretei haloványak, az ízek azonosításában eljutott addig, hogy intenzív méz ízű fagylalt volt. Megpróbáltam itthon elkészíteni, főzött alaphoz csak mézet raktam. Tényleg más azért mint egy sima vanília, de a kész fagyit meglocsoltam még mézzel és hát valami csodás végeredmény született. A fagyi mellett büszkélkedem kicsit a korondi mézescsuprommal és kávésbögrémmel is.
Hozzávalók:
3,5 dl tej
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
1 tk étkezési keményítő
5 ek méz
Elkészítés:
3  dl tejet felforralok, közben a tojássárgákat mézzel, fél deci tejjel, keményítővel simára kikeverem és beleöntöm a már picit visszahűtött tejbe. Ismét a gázra teszem és folyamatos keverés mellett besűrítem. A hűtőben jól lehűtöm, majd a félig felvert tejszínt hozzáadom és mehet is fagyigépbe.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas és a neve is hívogató

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fini lehet! Szépek a korondi mázasaid!:)

    VálaszTörlés
  3. Szép tálkában finom fagyi:) tetszik!

    VálaszTörlés