2010. július 7., szerda

Zöldségfasírt




Amikor Gergő kicsi volt, gyakran csináltam ilyen vega gombócokat, hogy kicsit változatosabbá tegyem az étkezést. Imádta beletunkolni majonézbe, ketchupba. Annyira minimális a nyersanyag igénye, én ötletszerűen pakolok bele ezt-azt és fűszerezem kedvemre.
Általában így csinálom:
1 kg franciasaláta fagyasztott alapot megfőzök, majd a botmixert belemártom, de nem pürésítem teljesen, csak éppen hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Kerül bele só, bors, 3 tojás, vegeta, majoranna és annyi zsemlemorzsa, hogy formázható legyen. Apró gombócokat gyúrok és forró olajban kisütöm. Burgonyapüré, sült krumpli, tartásmártás remekül passzol hozzá.

10 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet! Kipróbálom én is a csajsziknak. :))

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom lehet, guszta. Még nagymamám készített vagy tíz éve hasonlót

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet, nekem tuti bejönne!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tuti!!! Csak úgy simán, majonézzel...

    VálaszTörlés
  5. A franciasaláta alap jó ötlet! Nem is tudom, miért nem gondoltam erre magamtól?
    Na, ezért is érdemes gasztroblogot olvasni.

    VálaszTörlés
  6. Holnap meg is csinálom. Egy angyal vagy!

    VálaszTörlés
  7. Mónika! Ez annyira kapóra jött, hogy elmondani sem tudom. Vadászok a zöldséges dolgokra. Valószinü, holnap már ezt fogjuk ebédelni.

    VálaszTörlés
  8. :((( Elveszett, amit beírtam.
    Egyszóval, köszi az ötletet, elképzelhető, hogy holnap már ezt fogjuk ebédelni. Kösziiiiii

    VálaszTörlés
  9. Ez tényleg jó ötlet, változatos is, épp milyen zöldség megy bele. Tetszik nekem, én eddig csak cukkinifasírtot sütöttem.

    VálaszTörlés
  10. Isteni finom! :D

    VálaszTörlés