2011. június 13., hétfő

Karamell fagylalt



















Annyira jó döntés volt tavaly fagyigépet vásárolni. Bőven visszadolgozta már az árát. A benne készült fagylalt finom, friss, mindenféle adalékoktól mentes. Nyáron kétnaponta készül benne a jeges nyalánkság. Egyik kedvencünk a karamell.
Hozzávalók:
4 dl tej
4 tojás sárgája
4 dl tejszín
4 evőkanál cukor
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A cukrot szép sötétre karamellizáljuk lassú tűzön. Felöntjük  a tejjel és amíg elolvad benne az égetett cukor a tojás sárgákat a keményítővel és 1 dl tejszínnel simára kavarjuk. Ezt hozzáadjuk a karamelles tejhez és sűrűsödésig főzzük. A kész alapot a hűtőbe tesszük néhány órára. Mielőtt a fagyigépbe rakjuk hozzáadagoljuk a félig felvert 3 dl tejszínt.

8 megjegyzés:

  1. Ez olyan jól néz ki,hogy máris imádom!:)Fagyigépem nincs,de gondolom nélküle is elkészíthető.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!:) Lenne egy kérdésem Móni minek kell bele étkezési keményítő?

    VálaszTörlés
  3. Mónika, épp a napokban jutottál eszembe a tavaly vásárolt fagyigéped kapcsán. Nem volt semmi jelentősége, csak úgy egyszerüen eszembe jutottál. Remélem a kommentem Nálad megjelenik.
    Viki voltam.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, csak névtelenül tudok megjelenni. Viki

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta, éppen azon gondolkodtam hogy megéri-e venni ilyen gépet? Szerintem annál a családnál ahol még többen vannak otthon a gyerekek is otthon vannak, biztos hogy megéri!

    VálaszTörlés
  6. Kriszta! Lehet gép nélkül is.
    Mary! Nekem ilyen receptem van, minden főzött fagyiba teszek egy kevés keményítőt.
    Éva! Megéri nagyon is.

    VálaszTörlés