2011. június 30., csütörtök

Sztroganov csirke




















Két kis csemetémnek ötlete támadt tegnap. Ők szeretnének nekünk vacsorát főzni. Első hallásra kivert a veríték, mert tudom ám, én sem láb lógatva nézem végig az ő konyhai sertepertéjüket. De nem szabad a zsenge gyermek kedvét elvenni, hagyjuk őket kibontakozni. Még késő este is a szakácskönyveket bújták, hogy kiválasszák a megfelelő fogást. S íme erre esett a választás. Nem ám egy egyszerű rántott hús vagy paprikás krumpli. Nem. Sztroganov csirke spagettivel.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
25 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 dl tejszín
2 dl tejföl
3 db csemege uborka
maréknyi zöldborsó
2 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A felhevített vaj és olaj keverékén 2 részletben megsütjük a csirkemell darabokat, majd félretesszük. A visszamaradt zsíradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd  rádobjuk a zöldborsót, felöntjük fél dl vízzel és fedő alatt 5 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát és további 10 percig pároljuk. A tejfölt, tejszín, mustárt elkeverjük és a gombás borsóhoz adjuk. Rátesszük a megsült húsdarabokat,a csemege uborkát, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig rotyogtatjuk és kész a finom ragu.
Nagyon finom volt spagettivel.
Nagyon ügyesek voltak, kevés segítséggel remek vacsorát készítettek.
Volt desszert is, azt majd holnap hozom!
A recept Stahl Judit: Büntetlen örömök című könyvéből való kis módosítással.

4 megjegyzés:

  1. Remek gyerekek remek eledele!!!

    VálaszTörlés
  2. Na milyen remek ételt választottak a gyerkőceid:-)

    VálaszTörlés
  3. Nem estek messze a kis almácskák a fától.
    Ügyesek! Szerintem is nagyon jó, ha hagyod őket érvényesülni, még dupla annyit is takaríthatsz.
    Hasonló cipőben járok, mert nekem is 2 gyermekem van, és ha látják, hogy a konyhában ténykedek, ők is segíteni akarnak.

    VálaszTörlés