Hívhatjuk dobálós túrósnak is, esetleg lusta asszony rétesének, egy a lényeg, rendkívül egyszerű elkészíteni, nem kell gyúrni sőt még keverni sem a tésztát. Csak úgy beleszórni mindent egymás után a tepsibe. Többféle recept létezik, hasonló végeredménnyel.
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez ( kb 20X30 )
25 dkg rétesliszt
15 dkg sima liszt
10 dk porcukor
1 sütőpor
1/2 kg túró
15 dkg cukor
1 tejföl
ízlés szerint citromhéj, mazsola
nálam most 5 szem őszibarack
5 dkg ráma
3 tojás
4 dl tej
Elkészítés:
A réteslisztet, sima lisztet, porcukrot és a sütőport elvegyítem és két részre osztom. Egy kivajazott tepsi aljára szórom az egyik rész lisztes keveréket. Erre egyenletesen elterítem a cukros túrót, majd rászórom az apróra vágott barackot és szétkenegetem rajta a tejfölt. Ezután a másik rész lisztes keverékkel beborítom, rácsipkedem az 5 dkg rámát és ráöntöm a 4 dl tejben elhabart tojásokat. Egy villával jól megszurkálom több helyen is, egészen az aljáig, hogy a tej le tudjon csorogni. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Nekem kb 40 perc volt, de figyelni kell.
Hú Mónika ez nagyon tetszik,finom is lehet,és nagyon egyszerű.
VálaszTörlésImádom!Jöhet!:)
VálaszTörlésBizony egyszerű és nagyon finom!
VálaszTörlésÉn, lusta asszony réteseként ismerem...Nagyon finom sütemény!!! Guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta!:)
VálaszTörlésMónika, nagyon gusztusos én még barackkal nem sütöttem... jó ötlet!
VálaszTörlésIMÁDOOOOM
VálaszTörlés