2011. június 12., vasárnap

Peach Melba




















Ez egy fantasztikusan finom desszert. Csodásan könnyű, krémes, egyszerre hideg és meleg. Karamellizált barack, házi vanília fagyi, tejszínhab, málnaöntet. Nagyon egyszerű elkészíteni, az sem baj, ha a fagyit boltban vesszük hozzá. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
20 dkg cukor, 1 dl víz
4 szem barack
8 gombóc házi vanília fagyi
málnalekvár
2 dl tejszín
Elkészítés:
20 dkg cukorból és 1 dl vízből sűrű cukorszirupot főzünk. Ebbe rakjuk bele a felezett barackokat és pároljuk mindkét oldalukon néhány percig őket, amíg a karamell szép sűrűn bevonja. Aztán tálra szedjük, hogy kissé hűljön.
Tálalás:
2 fél barackot a tányérra rakunk, 2 gombóc fagyit halmozunk rá. Kanállal a felvert tejszínből galuskát formázunk és ezt is rápakoljuk. Végül a hígított málnalekvárral meglocsoljuk.


 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és elkébzelem mennyire finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Még nem ettem, de azt hiszem ki kell próbálnom

    VálaszTörlés
  3. Amikor középiskolás voltam, egy cukiban szoktunk összeülni pletyizni. Ott ettem mindig ilyen fagyit, de ott egy löttyintés triplisec-kel volt leöntve málnaöntetre nem emlékszem. :)

    VálaszTörlés