A munkahelyre menet-jövet van egy kis cukrászda. A pitékben nagyon jó elsősorban. A meggyes az én kedvencem. Mindig törtem a fejem, hogyan tudnék én is olyan krémes meggytölteléket alkotni. Ma sikerült számomra a tökéletes meggyes töltelék.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 ráma
csipet só
fél sütőpor
3 evőkanál cukor
2 tojás
fél dl tej
A töltelékhez:
1 kg meggy
3 evőkanál búzadara
15 dkg cukor
1 főzős vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, cukorral, majd összegyúrjuk a rámával, tojásokkal, tejjel. Rugalmas tésztát kapunk, amit kész részre osztunk.
A töltelékhez kimagozzuk a meggyet, majd a cukorral együtt botmixerrel pépesítjük. Nem kell egészen homogénre. Szinte folyékonnyá válik így a meggy. Beletesszük a búzadarát, kicsit hagyjuk állni, majd feltesszük főni. Közben pici vízzel simára keverjük a pudingport és a meggypüréhez adjuk. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, belesimítjuk egy közepes tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket és a tészta másik kinyújtott felével betakarjuk. Villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben fél órát sütjük.
Komolyan összefutott a nyál a számban. Annyira gusztusos és biztos nagyon fincsi is. El is viszem a receptjét, bár már az én meggyeim a fagyasztóban vannak :)
VálaszTörlésViki
Nagyon guszta, én is szeretem a meggyes sütiket!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon szép, és nagyon finom is, mi is imádjuk a meggyes sütit!
VálaszTörlésCsodás süti lett!:)
VálaszTörlésRemek darab, nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésSzia!Játékra hívlak!Nézz be hozzám!
VálaszTörlésA Pite valami isteni!:)
Nagyon guszta, szeretem én is!
VálaszTörlésNagyon szeretjük
VálaszTörlésSzia!Vár rád egy díj a mai bejegyzésem végén!:)
VálaszTörlés