Szeretem nézni Jamie Olivert. Bár az angol konyháért nem rajongok, mindig ámulattal figyelem ténykedését a konyhában. Jó néhány receptjét kipróbáltam, s mondhatom nem csalódtam. Még szerencse, hogy gyakran ismétlődnek az adások, egyébként pedig általában a kezem ügyében van a jegyzetfüzetem. Annak idején a Sheila barackját is lejegyzeteltem, az elkészítésére most került sor. Azért tegnap szétnéztem a neten és a recept Sheila pudingja néven található meg. Teljesen mindegy, nagyon finom, könnyű sütemény lenne, ha nem tunningolnánk fel egy jó adag vanília sodóval. Így azért már elég kalóriadús.
Hozzávalók:
6 szem őszibarack, vagy nektarin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg liszt
12,5 dkg cukor
1 teás kanál sütőpor
2 tojás
Elkészítés:
A barackokat megfelezzük, majd a cukorral és a vízzel 5-6 percig sütjük egy serpenyőben. Karamellizálódik a cukor. Ezt a barackot mindenestől beleborítjuk egy szögletes jénai vagy kisebb tepsi aljába, amit kivajaztunk előtte. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük és a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezt a tésztát rásimítjuk a barackokra, nem baj ha imitt-amott kikandikál. 40 perc alatt megsül.
Magában is finom. Tálalhatjuk vanília sodóval vagy fagylalttal is.
Tényleg egyszerűnek tűnik, biztos nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésNagyon guszta! Jó édes lehet? Én ezt az Olivért azért nem szeretem mert annyira kapkod!
VálaszTörlésJamie egy jelenség, én nagyon szeretem, mert szívből főz. Az britt konyhából én sem sokmindent értékelek, de azt a párat, amit megkedveltem, azokat rendszeresen főzöm. Nagyon guszta lett a sütid:)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem Jamie Oliver receptjeit, sőt a főzési stílusa az teljesen lenyűgöz. Finom lehet ez a barackos süti is.
VálaszTörlésSejtelmes név :) és finom barackos! Jamie-vel úgy vagyok- vannak tetsző és akadnak nem tetsző receptjei. A főzési stílusa valóban lenyűgöző tud lenni!
VálaszTörlésTetszik, finom süti. A vanília-öntet is jöhet. :)))
VálaszTörlésEz tényleg nagyon finom lehet és az elkészítése is könnyű.
VálaszTörlés