Én szeretem a lebbencset. Nincsenek kellemetlen menzás emlékeim, ugyanis anyukám levesének ízét érzem mindig a számban. Nem szeretett sokáig pepecselni a konyhában, mindig rohant, más dolga volt. Az élet is így szaladt el vele. Gyorsan. :(( A lebbencset nagyon jól tudta készíteni. Hamar megvolt és mi szerettük.
Hozzávalók:
15 dkg szalonna
15 dkg kolbász
15 dkg lebbencs tészta
80 dkg burgonya
1 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A szalonnát a kolbásszal zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíradékon megpirítjuk a apróra vágott hagymát és a tésztát. Meghintjük piros paprikával, felöntjük 1,5 liter vízzel , beletesszük a paprikát, paradicsomot, felkockázott krumplit. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, visszapakoljuk bele a szalonnát , kolbászt és 20 perc alatt készre főzzük.
Tartalmas étel.
Nagyon guszta, finom laktató leves így kolbásszal!
VálaszTörlésHű, de guszta! Milyen régen nem főztem! Nem is tudom miért!?
VálaszTörlésA lebbencs nekem is gyerekkori kedvencem. Nem főztem már évek óta, pedig tényleg tartalmas és finom:)
VálaszTörlésCiki, de én még sosem ettem :)
VálaszTörlésGyerekkori kedvencem nekem is. Én a nagymamámtól sajátítottam el, de azóta sem untuk meg.
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is a lebbencslevest, igaz, sokkal prózaibb változatban, mindössze hagymát pirítok, pirospaprikázom, krumpli és lebbencstészta. Az első levesemnél megjártam, túl sok tészta került bele, inkább lett egytálétel, de úgy is finom volt :)
VálaszTörlés