Ezt a kenyeret Limaránál láttam meg régebben, s rögtön eldöntöttem, hogy valamikor sort kerítek rá. Nagyon örülök, hogy kipróbáltam, mert hihetetlenül finom és egyszerű vacsoraétel. Köszi Limara!
Hozzávalók :
50 dkg liszt
3 dl víz
3 evőkanál étolaj
2 dkg élesztő
1,5 teáskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Ha kézzel csináljuk, futtassuk meg az élesztőt langyos tejben. ( A felhasznált tej mennyiségét vonjuk ki a folyadékból). Én belepakoltam mindent a kenyérsütő üstjébe és a gép megdagasztotta. Fél órát hagytam kelni, majd 8 gombócra osztottam. Ismét pihent egy kicsit. A serpenyőt jól felforrósítottam. Egy adag tésztát kinyújtottam palacsinta méretre és a forró , száraz serpenyőbe tettem. 1-2 perc alatt megsült. Átfordítottam és amíg sült a másik oldal a tetejét megkentem tejföllel és reszelt sajtot tettem rá. Mire megsült a sajt is megolvadt rajta. Ahogy sütöttem, úgy ette a család. Sajtos-tejfölösen olyan mint a lángos. Azért sonkával is finom volt. Nagyon laktató.
Nagyon guszta lett! Mikor láttam Limaránál én is úgy gondoltam hogy egyszer kipróbálom, de eddig nem került rá sor, de most eszembe jutattad! Köszi!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a sajttal meg a sonkával:) Felkerült a listámra!!
VálaszTörlésÓ, meggyőztél! Ilyet fogok készíteni. :)))
VálaszTörlésEz biztos fincsi! Egy lepényke ide csúszhatna most...
VálaszTörlésFincsi lehetett!!
VálaszTörlésAkkorákat nyeltem, hogy még hallani is lehetett, pedig most ebédeltünk.
VálaszTörlés:) S ráadásul én is szoktam csinálni, amikor fogyóban a kenyér és már idő sincs elég a kenyérsütéshez.
Hű ez most nagyon jól esne vacsorára
VálaszTörlés