2012. március 24., szombat

Brushetta



















Egy igazi olasz előétel. Nagyon finom, friss és könnyű. Mi vacsorára ettük,mindenki kedvence lett. Bizonyára sokkal finomabb lesz majd a szabadföldi, nyári paradicsomból. Sokféle variánsa létezik, én egy nagyon egyszerűt készítettem el. 
Hozzávalók:
4 db paradicsom
8 szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, ha lehet friss
oregánó
só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk ízléssel, mehet rá friss bazsalikom, ha van, nekem nem volt. Morzsolt oregánóval és kevés olívaolajjal összekeverjük. 
A kenyérszeleteket megpirítjuk és bedörzsöljük fokhagymával. 
A meleg pirítósra halmozzuk a paradicsomot. 

2 megjegyzés:

  1. Ezt az elnevezést még nem hallottam, de nagyon finom lehet. Guszta! Ha már olcsóbb lesz a paradicsom kifogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Ha olaszul főzök, ezt szoktuk mi is enni. nagyon finom, igazi különleges előétel. Igen, a nyári paradicsommal más az íze.

    VálaszTörlés