2012. március 13., kedd

Tatárbeefsteak



















Legnagyobb csodálkozásunkra nálunk a gyerekek azonnal rákaptak a tatárbeefsteak ízére. Semmiféle előítéletük nem volt a nyers hússal szemben. Hogy miért is nem készül havonta, hát ezt gondolom nem kell magyaráznom. 
Hozzávalók:
1/2 kg bélszín ( olcsóbb és legalább olyan jó a fehérpecsenye is)
1 tojássárgája
mustár 
bors
só 
hagyma
fokhagyma 
Worcester szósz 2 evőkanál
Elkészítés:
Legalább 3 nappal az elkészítés előtt be kell pácolni a hús, majd légmentesen lezárva a hűtőben érlelni. Ez annyiból áll, hogy bevagdossuk a húst, bekenjük mustárral és étolajat öntünk rá, hogy ellepje. Az elkészítés napján apróbb darabokra vágjuk és legalább kétszer ledaráljuk. Megjegyzem, hogy igazából késsel kéne darabolni, legalább is az ínyencek így készítik. Belekeverünk egy tojás sárgáját, egy fej reszelt hagymát, két gerezd fokhagymátés a worcester szószt. Bőven teszünk hozzá mustárt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálajuk karikára vágott hagymával, és egyéb zöldségekkel. Pirítós kenyér illik hozzá.

1 megjegyzés:

  1. A pirospaprika kimaradt, vagy te nem szoktál hozzá adni? Worcester szósszal még nem csináltam.. Jól néz ki!

    VálaszTörlés